Stomatologjia Pediatrike

Është një disiplinë e stomatologjisë që parandalon dhe trajton patologjitë e gojës dhe dhëmbëve të femijëve nga mosha 2 deri 16-vjeç.

Degë e fokusuar në parandalimin dhe trajtimin e lezioneve karioze gjithashtu përfshin: fluorizimin, identifikimin e pabarazive që ndikojnë në mbylljen e dhëmbëve.

Thelbësore për shëndetin e gojës së fëmijëve është edukimi i higjenës orale. Bazike në këtë degë është shumë e rëndësishme bashkëpunimi me pacientët e vegjël.

Scroll to Top