Gnjatologjia

Është një nga degët më komplekse të stomatologjisë që përfshinë të gjitha patologjitë që ndikojnë në artikulimin e gojës dhe rrjedhimisht të gjitha organet të lidhura me të.

Problematikat më të shpeshta janë: vështirësi në hapjen- mbylljen e gojës, dhimbje e fytyrës, dhimbje e qafës, dhimbje e kokës nga hapja- mbyllja e nofullave, bruksizëm, marramëndje, dhimbje shpine, dhimbje këmbësh, dhimbje shpatulle, tringëllim në vesh, dhimbje të nofullës, probleme me posturën, bllokim i mandibulës (nofullës së poshtme), çfarëdo shqetësimi në hapje-mbylljen e gojës.

It is a major medical specialization in the field of dental care and, the specialist gnatologist, is a dentist who has achieved a specialization in the subject.

Mjeku gnjatolog është një dentist i specializuar në këtë fushë, por që në patologji që i përkasin artikulacioneve të gojës mund të bashkëpunojë më mjekë të tjerë si: Posturolog, Ortodontist, Kirurg maksilofacial, Protezist dhe Implantolog.

Scroll to Top